Profiel spreker

Jaap Mackaay MBA (1964, Management en ICT Bedrijfsvoering, Hogeschool van A’dam), woonachtig in Ruurlo (Gld.)

In de afgelopen meer dan 39 jaar heeft hij een zeer ruime ervaring opgebouwd in zowel uitvoerende, leidinggevende, project- en interim managementfuncties bij zowel de overheid (politie, provinciale – en gemeentelijke overheid) als in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring als docent, leerprocesbegeleider en examinator leiderschapsontwikkeling, management & organisatie en verandermanagement binnen de Faculteit Bijzondere Politiekunde van de Nederlandse Politieacademie. Hij is op dit moment werkzaam als directeur van een ICT Shared Service Center binnen de gemeentelijke overheid en daarbij actief als professioneel brein- en leiderschapscoach én inspirerend spreker. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich gespecialiseerd in organisatie- en individuele ontwikkeling. Zijn werk- en levenservaring is gecombineerd met diepgaande kennis van de fundamentele besturingsprogramma’s van het brein.

Als spreker verzorgt hij (op aanvraag) masterclasses en seminars over de werking en invloed van ons (onderbewuste) brein in relatie tot presteren, gedrag en last but not least gezondheid.

Hij is een spontane, inspirerende, enthousiaste spreker met een energieke spreekstijl. Serieus en toegankelijk met een passende dosis humor. Tijdens zijn masterclasses speelt Jaap waar nodig in op de behoeften van de het publiek en staat hij open voor interactie.

Jaap als gastspreker boeken?

Bent u op zoek naar een inspirerende gastspreker voor uw congres, themadagen, personeels- en managementbijeenkomsten? Mail of bel bewust!

Testimonials

“Jaap kan op buitengewoon inspirerende wijze een voor velen nieuwe wereld , die van de werking van het brein, openen en meer toegankelijk maken. Absoluut de moeite waard voor leiders, coaches en HRM professionals.”

“Omdat een 9+ onvoldoende was heb ik vandaag een 10 gegeven!”

“Jaap weet je op een energieke manier mee te nemen op de reis in je eigen brein. Vernieuwend”

“Indrukwekkend, boeiend en interessant. De wijze waarop jij het brengt is helder en duidelijk. Dank voor deze boeiende lezing”

“Bevlogen man met een heldere presentatie. Heeft tot denken aangezet! Van harte aanbevolen!”

“Jaap is in staat gebleken om een gecompliceerd onderwerp als de onbewuste werking van het menselijk brein op een levendige manier en begrijpelijk over te brengen. Je ontkomt er niet aan, dat je wordt meegezogen in iets wat we allemaal bezitten; je eigen geniale brein! De lezing was een eye-opener”

“Ik heb Jaap onlangs meegemaakt als gastspreker. Hij heeft een energieke spreekstijl en had een prikkelende boodschap die mensen aan het denken zet. Voor mensen die zich geconfronteerd zien met veranderingen, raad ik hem zeker aan!”

“Ik heb Jaap horen spreken tijdens een workshop. Hij heeft een mooie presentatie en een energieke spreekstijl, waardoor mensen boeiend luisteren en zich op hun gemak voelen. Jaap is open, toegankelijk, en positief  Ik hoor hem graag spreken zeker als het gaat over ons brein.”

Jaap heeft een ontspannen en gedreven spreekstijl , waarmee hij in korte tijd de werking van vooral het onbewuste deel van het brein kan verwoorden en de invloed die het op ons dagelijks functioneren heeft duidelijk kan maken. Je merkt dat hij zich verder ontwikkeld heeft in de kennis over het brein, waardoor hij ook vragen kan beantwoorden die verder reiken dan alleen de aanpak die hij praktiseert. Tegelijkertijd kent en bewaakt Jaap zijn grenzen en laat zich dan ook niet verleiden tot aannames en discussies over kennisgebieden waarin hij niet deskundig is. Zijn lezingen zijn een aanrader!”

Ik heb verschillende keren een lezing van Jaap bijgewoond. Naast de interessante inhoud van de lezing vind ik zijn presentatiekwaliteiten super! Er ontstaat veel interactie tijdens zijn lezingen, of er nu 20 of 100 mensen in de zaal zitten. De tijd vliegt voorbij, mede omdat er een goede dosis humor aan te pas kwam. Het is mooi om te zien dat hij tijdens zijn presentatie ook een helicopterview heeft en zo heel goed kan inspelen op de behoefte van de deelnemers. Hij is spontaan met een open visie. Hij staat open voor feedback en vragen en neemt de tijd om deze te beantwoorden. Het is absoluut de moeite waard om een lezing van Jaap bij te wonen.

“Onlangs heb ik Jaap leren kennen, omdat we samen de benefiet-avond voor de Stichting Rita in Ruurlo hebben voorbereid. Ons eerste contact was tijdens een lezing van Jaap in Barchem. De uitnodiging was spontaan en ik ben er zonder verwachtingen heengegaan. Ik was zeer verrast door de lezing van Jaap. Zijn verhaal over de werking van ons (onderbewuste) brein en hoe wij onze ervaringen in het leven verwerken, vond ik zeer interessant. Het sprak mij erg aan, omdat ik, waarschijnlijk als een ieder ander, eveneens in het leven dingen heb meegemaakt, die niet altijd op de juiste wijze zijn verwerkt en dat er dus een mogelijkheid is, om daar iets aan te doen. Kortom een interessant betoog, met veel interactie tijdens de lezing. Ik kan iedereen aanraden om naar een lezing te gaan van Jaap”

“Jaap is iemand met het hart op de juiste plek die je heel betrokken, bevlogen en op een eenvoudig te begrijpen manier meeneemt door de complexe wereld van ons brein. De lezing laat je inzien dat ons brein een grote invloed op onze gezondheid en gedrag heeft.  Jaap helpt je om vanuit deze kennis en inzichten de vertaalslag te maken naar groei en verbetering in gedrag en gezondheid”

“Als altijd weet Jaap mensen te boeien met zijn zeer energieke manier van presenteren. Hij weet de inzichten over de werking van het brein toegankelijk te presenteren en met veel bevlogenheid en interactie over te brengen”

“Onlangs was ik op een bijeenkomst waar Jaap 100 geboeide ondernemers toesprak over de werking van het brein. Met zijn enthousiasme en deskundigheid maakte hij duidelijk waar onze overtuigingen vandaan komen en hoe we dit inzicht kunnen gebruiken om in ons zakelijk en prive-leven succesvoller te worden.  Bedankt voor deze waardevolle ervaring!”

“Ik heb Jaap een aantal keren voor diverse netwerken zien en horen presenteren. Hij kan uitermate helder, boeiend en beeldend vertellen over de manier waarop het menselijk brein negatieve ervaringen opslaat en de wijze waarop dit ‘her-programmeerbaar’ is. Het bijwonen van een presentatie van Jaap is een absolute aanrader!

“Een goed verzorgde en informatieve lezing. Hoe meer Jaap begon te vertellen hoe interessanter het werd. Hij heeft een boeiende lezing gehouden met interactie met de toehoorders die allemaal geboeid hebben zitten luisteren. Dat hij goed kan praten wist ik wel, maar hij vertelde op een manier waardoor je 2 uur lang de aandacht blijft vasthouden. Mijn tip: woon eens zo’n lezing bij. Het geeft je een andere kijk op je brein. In het kort : grandioos!”

“Een lezing gevolgd bij Jaap over de werking van ons brein. Jaap neemt je mee op een ontdekkingsreis hoe je brein werkt. Interessant is het juiste woord niet, het was zeer indrukwekkend. Jaap neemt je op een enthousiaste manier mee in deze fascinerende wereld”

“Inspirerend, geprikkeld en visieverruimend. Zo kan ik de lezing in een paar woorden samenvatten. Jaap Bedankt voor de bevlogen ingezette avond. Deze informatie zal nog veel momenten van terug- en doordenken opleveren”

“Lang geleden mocht Ik er eens bij zijn in Warnsveld, Politieacademie, toen u daar een lezing gaf. Dat was zeer goed.
Nadien heb ik nog verschillende mensen ontmoet, die ongeveer, met alle respect, hetzelfde doen. Ongeveer.
Een van die sprekers vertelde me na afloop dat er wel duizend zijn die, net als hij, mensen vertellen wat het beste is om te denken en te doen.
In veel gevallen komen sprekers, inspirators, hun verhaal vertellen en in heel veel gevallen blijft het bij die ene keer en wordt er verder niets meer mee gedaan.
Ik denk dat het goed is om mensen, medewerkers, ergens van bewust te laten worden, maar dat moet volgens mij ondersteund worden door iets wat ze elke dag kunnen doen, zodat die gegeven boodschap blijft werken.
Ik durf wel te stellen dat u zeker een diepere indruk hebt achtergelaten dan menig andere spreker”