"Met alleen de puzzelstukjes heb je de puzzel nog niet"

"Alles wat we doen is het gevolg
van de geschiedenis van ons brein"

"Neurons that fire together wire together.”

"De hele kunst van het spreken
is begrepen te worden"(Confusius)

The mind is like a parachute.
It doesn't work unless it's open! (F. Zappa)

"De sterkste muren worden gebouwd
in de hersenen van mensen "(Nehru)

"Het brein is een systeem dat non-stop actief is" ( David Alexander )

Na eeuwen van hersenonderzoek staat één ding vast: alles wat we voelen, denken en doen komt voort
uit die grijze massa” (Weekblad Elsevier)

"Je bent niet je emotie,
je hebt! een emotie.

Profiel interim manager, trainer, coach

Jaap Mackaay MBA (1964, Management en ICT Bedrijfsvoering, Hogeschool van A’dam), woonachtig in Ruurlo (Gld.)

In de afgelopen meer dan 39 jaar heeft hij een zeer ruime ervaring opgebouwd in zowel uitvoerende, leidinggevende, project- en interim managementfuncties bij zowel de overheid (politie, provinciale – en gemeentelijke overheid) als in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring als docent, leerprocesbegeleider en examinator leiderschapsontwikkeling, management & organisatie en verandermanagement binnen de Faculteit Bijzondere Politiekunde van de Nederlandse Politieacademie. Hij is op dit moment werkzaam als directeur van een ICT Shared Service Center binnen de gemeentelijke overheid en daarbij actief als professioneel brein- en leiderschapscoach én inspirerend spreker. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich gespecialiseerd in organisatie- en individuele ontwikkeling. Zijn werk- en levenservaring is gecombineerd met diepgaande kennis van de fundamentele besturingsprogramma’s van het brein en de impact daarvan op gedrag, presteren en gezondheid.

Jaap inhuren?

Testimonials

“Jaap is een zeer enthousiaste en toegankelijke manager. Jaap is vooral bezig met de persoon, de medewerker zelf. Hoe kan die zich binnen de organisatie verbeteren, beter voelen in zijn werk etc. Ook kan Jaap je ondersteunen met hoe je kunt omgaan met veranderingen in een grote organisatie die een medewerker ook persoonlijk kunnen treffen. Jaap laat je op een andere manier naar het werk kijken en er in elk geval over nadenken of je inderdaad wel dat werk doet wat je echt wilt. Binnen de grenzen laat hij je ook vrij om je werk op je eigen manier in te delen. Bijpraten was geen probleem, zomaar tijdens de koffie of op afspraak. Jaap is een open persoon waar je makkelijk mee in gesprek komt. Jaap kan je ook helpen bij het vinden van “je nieuwe Kaas”..

“Jaap heeft binnen Achmea succesvol gewerkt als afdelingshoofd en coach. Jaap heeft vooral als coach het verschil gemaakt. De resultaten waren zichtbaar en meetbaar, medewerkers zijn beter gaan functioneren in hun huidige rol of begeleid naar een nieuwe, beter passende rol. Jaap laat zien dat coaching ook duidelijkheid betekent!”

“Ik heb met Jaap als collega teammanager op een zeer plezierige wijze samengewerkt. Jaap is een professional in hart en nieren.  In de periode dat ik met hem heb samengewerkt heb ik ervaren dat hij op integere wijze diverse collega’s verder heeft geholpen in hun carrière. Daarnaast is Jaap een erg creatieve ondernemer.”

“Ik heb zeer prettig samengewerkt met Jaap in 2007 en 2008. Jaap is een daadkrachtig manager die geloofd in de kracht van mensen. Hij weet doelen op een uitstekende ‘no nonsense’ en ‘hands on’ manier te implementeren en uit te voeren met aandacht voor mensen en het team” 

“Jaap is a good coach for his team. He motivates people and provides for them. Good spirited and a man with a lot a stamina. I’ve come to know Jaap as a down-to-earth man with a great sense of responsibility”

“Ik heb Jaap leren kennen als een fijne collega, die met veel energie een uitdaging aangaat in een klus. In een team spoort hij mensen aan zichzelf uit te dagen en uit de “veilige” comfort-zone te stappen en zo nieuwe dingen te gaan ontdekken. Dat doet hij op een manier die aanspreekt. Zijn kennis over het menselijk brein helpt hem om zaken gedaan te krijgen. Jaap zet mensen aan het nadenken over hun toekomst, wat ze nog willen bereiken en weet mensen te stimuleren om zich verder te ontwikkelen”

“Ik heb Jaap leren kennen als een uitstekende teamcoach en bijzonder fijn mens. Jaap heeft de gave om op exact het juiste moment de juiste vragen te stellen en hiermee mensen aan het denken te zetten. Met zijn tomeloze energie en open manier van communiceren heeft Jaap het betreffende team een forse stap vooruit geholpen”

“Jaap is punctual and wants to do the job well. He never gives upto meet deadlines and can be very strictly when someone doesn’trespond in time. Clients talk respectfully of his skills as a coach. Nice working with you Jaap”

“Ik heb Jaap leren kennen en hem ervaren als een zeer prettige persoon om mee om te gaan. Jaap is open, enthousiast en erg toegankelijk. Jaap kan je geweldig ondersteunen in het hoe omgaan met veranderingen. Je op een andere manier naar jezelf laten kijken. Je in je kracht zetten. Het heeft mij goed gedaan hem te leren kennen.”

“Ik heb Jaap leren kennen als een inspireerde coach die door zijn persoonlijke aanpak goede adviezen geeft. Met name je zelf spiegelen en maken van keuzes welke leiderschapstijl goed bij je past is mij zeer bij gebleven. De kracht zit vooral vanuit je eigen kracht te opereren en daar je energie op te vestigen en dat leiderschap toe te passen dat dicht bij je zelf ligt. Jaap kon ook boeiend vertellen over het brein, gevoel en lichaam. Ook hier krijg je kapstokken aangereikt waar je wat mee kan. Mijn persoonlijk advies aan alle nieuwe en huidige managers; vraag een keer in je loopbaan om een coach te krijgen. Een ding weet ik zeker; je wordt er niet slechter van, niet alleen voor je zelf maar ook je werk en privé kan hier de vruchten van plukken! Wie groeit die bloeit….”

“In zijn rol als coach heeft Jaap me in een korte periode veelinzichten gegeven, op een hele prettige manier. Met boeiende theorie, praktijkvoorbeelden en testen, helemaal passend bij mijnsituatie. Ik kijk hier met plezier naar terug!”

“Jaap is een heel integer persoon en bewaakt hoge waarden en normen. Door zijn grote ervaring en theoretische kennis is het heel fijn samenwerken. Ik hoop in de toekomst vaker projecten met hem te doen”

“Ik heb Jaap leren kennen als een inspirerende coach die door zijn persoonlijke trainingen goede adviezen geeft. De trainingen worden op een ontspannen manier gegeven en dragen bij aan een goed zelfbeeld. Hierdoor krijg je duidelijk inzicht in je eigenkracht. (Je zit zelf aan het stuur)”

“Jaap is een trainer/docent die zich met hart en ziel inzet voor de cursisten. Hij weet zijn theoretische kennis te doorspekken met praktijk voorbeelden. Zijn kennis is veelzijdig en zijn aanpak boeiend. Bovendien is Jaap ook nog een vriendelijk mens.”

“Jaap is een prima coach, waar je heel veel van kan leren. Daarbij worden de trainingen die hij geeft op een persoonlijke, ontspannen en leuke manier gegeven”

“Als trainer en coach werk ik samen met Jaap binnen een leiderschapsopleiding van de Politieacademie. Hij is een professionele, gedreven en enthousiaste trainer. Ook initiatiefrijk, vernieuwend, inspirerend en mensgericht met aandacht voor het resultaat. Bovenal is hij doortastend en brengt hij mensen in beweging. Met deze ondernemende, energieke en betrouwbare collega werk ik graag samen”

“Bedankt voor de zeer fijne samenwerking de afgelopen jaren en voor de kansen en het vertrouwen wat je me hebt gegeven om mijzelf op een verantwoordelijke en succesvolle manier verder te mogen ontwikkelen in mijn loopbaan en vakgebied. Ook de persoonlijke aandacht en de vaardigheden die ik van je heb mogen leren heb ik altijd erg gewaardeerd waarvoor heel veel dank”

“Dank voor de prettige samenwerking! Bovendien als persoon veel geleerd van al je vaardigheden. Bedankt!”

“Dank voor de fijne samenwerking, de geboden kansen en je vertrouwen”

“Jaap was mijn IT manager (a.i.) tijdens mijn detachering opdracht bij de Gemeente Vlaardingen. Ik heb erg veel aan Jaap gehad. Jaap is er altijd voor je en staat altijd open voor verbeteringen en gaat voor je door het vuur als het nodig is. Ook kon ik mezelf ontwikkelen, geeft Jaap constructieve feedback en respecteert dat iedereen anders is en denkt. Ook op persoonlijk vlak heb ik dankzij Jaap veel geleerd en anders te leren denken op sommige vlakken. Bedankt voor de fijne tijd samen Jaap!”

“Jaap, je hebt veel goede dingen gedaan voor de gemeente Vlaardingen”

“Bedankt voor alles, de ruimte en wijsheid die jij me de afgelopen jaren hebt gegeven heeft mij naar een ander level gebracht”

“Fijn werken met jou!”

Opdrachtgevers